Νέα πτώση 4% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο

Λόγος Δ.Σ

Η προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών που επιχειρείται κατ’ εντολήν της Τρόικας και δυνάμει σωρείας νόμων από την κυβέρνηση, δεν αποδίδει. Η αιτία δεν είναι μόνον η αδυναμία του Δημοσίου να ανταπεξέλθει στην εφαρμογή των νόμων, αλλά οι ίδιες οι ρυθμίσεις, που δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και στόχο αλλά αποκλειστικά εισπρακτικό. Το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών είναι ενδεικτικό.
Η προσέλευση τουριστών και η αναπτυξιακή προσπάθεια του λιμένος Πειραιώς από την Κινεζική εταιρία COSCO, μόνον συγκυριακές περιπτώσεις είναι. Το ζητούμενο να υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων από τον Τραπεζικό Τομέα, όραμα για τους υπόλοιπους Έλληνες, ήρεμος μετασχηματισμός της οικονομίας από την μεταπρατική μορφή που είχε σε βιομηχανική και σε υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών, δεν υλοποιείται.
Ο τραπεζικός τομέας εξακολουθεί να μην έχει αναπτυξιακό ορίζοντα. Το κράτος εξακολουθεί να βάλλει κατά τον ιδιοκτητών εγγείου ιδιοκτησίας, τα πανεπιστήμια εξακολουθούν να μην συνδέονται με την παραγωγή και η κυβέρνηση να μην έχει στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά να προσπαθεί μόνο πως θα συλλέξει χρήματα για να αποδώσει τόκους και δανεικά.
Η μείωση των επιχειρήσεων στην περιοχή μας αντανακλά την μείωση των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως και η αλλαγή της ηγεσίας στον Σ.Ε.Β. που εξακολουθεί να αφορά το εμπόριο και όχι την βιομηχανία. Δυστυχώς δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο, δεν υπάρχει σχεδιασμός για το μέγεθος της βιομηχανίας που επιθυμούμε και για το μέγεθος του εμπορικού τομέα. Για όσο διάστημα δεν θα υπάρχει κατάλληλος σχεδιασμός, δεν θα υπάρχει και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Ο μοναδικός τομέας στον οποίο μπορεί να αποδώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι πλέον οι εξαγωγές και η παροχή υπηρεσιών στο εξωτερικό. Η εμπειρία όλων στο να κινούμεθα εκτός της χώρας, όπως και η γνώση ξένων γλωσσών σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίο, αποδεικνύουν την ικανότητά μας να επιβιώσουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί το κυβερνητικό και το οικονομικό περιβάλλον.
Ακόμα και υδραυλικός της Κυψέλης έμαθε αγγλικά για να μεταναστεύσει στην Ιρλανδία!!!

Λόγος Δ.Σ

Eταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Ένωση επιδεικνύοντας εταιρική κοινωνική ευθύνη συμβάλλει οικονομικά στις τοπικές κοινωνικές δράσεις οποτεδήποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Επικοινωνηστε μαζι μας