Εφημερίδα

Φεβρουάριος 2015

Βιομηχανική πολιτική ζητούν, ΣΕΒ, ΣΒΒΕ & ΕΒΕΑ

Βιομηχανική πολιτική ζητούν, ΣΕΒ, ΣΒΒΕ & ΕΒΕΑ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να δουν τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης στη βιομηχανία. Η εκτόξευση του spread στο 10ετές ελληνικό ομόλογο πάνω από τις 1.000 μονάδες βάσης έχει δημιουργήσει εκ νέου προβληματισμό για την περαιτέρω χρηματοδότηση μέσω των πιστωτικών γραμμών, ενώ ο επιχειρηματικός κόσμος επιμένει ότι δεν θα πρέπει να μεταβληθούν οι φορολογικοί συντελεστές, γιατί έτσι θα ανατραπούν τα όποια δείγματα σταθεροποίησης εμφανίσθηκαν το 2014.

Η  νέα Κυβέρνηση είναι γεγονός.

Η νέα Κυβέρνηση είναι γεγονός.

Τη βούληση του ΣΕΒ να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση επιδεικνύοντας συναίνεση, πνεύμα συνεργασίας και εποικοδομητική συμπόρευση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρου Φέσσα σε επιστολή που απεύθυνε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του νίκη.
Στην επιστολή του ο ΣΕΒ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, καθώς η χώρα πασχίζει να αφήσει πίσω της τον κύκλο της βαθιάς ύφεσης, έχει μόνο μία επιλογή: τη δυναμική ανάπτυξη, με αύξηση της παραγωγικής απασχόλησης, ανάκαμψη του ιδιωτικού τομέα, ανασυγκρότηση της βιομηχανίας, προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, οριστική εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.
Η νέα κυβέρνηση χρειάζεται τη συναίνεση, το πνεύμα συνεργασίας και την εποικοδομητική συμπόρευση με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της, εντός και εκτός συνόρων.
Σε αυτήν την προσπάθεια ο ΣΕΒ, ως ο κατ΄ εξοχήν εκπρόσωπος των οργανωμένων ελληνικών επιχειρήσεων, θα είναι δίπλα στην κυβέρνηση. Στόχος και φιλοδοξία μας είναι να δουλέψουμε από κοινού για τους εθνικούς μας στόχους: την παραγωγή πλούτου, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη σταθερή βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την πραγματική ανάπτυξη που ανταμείβει την εργασία, την καινοτομία, την ποιότητα, τη γνώση, την εξωστρέφεια.
Ο ΣΕΒ έχει πληθώρα επεξεργασμένων και τεκμηριωμένων θέσεων για τη βιομηχανική πολιτική και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ελληνικής οικονομίας, καθώς και δίκτυο σχέσεων με την ευρωπαϊκή και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα που θέτουμε στη διάθεσή σας.

Δημοσιεύτηκε στις
Κατεβάστε το τεύχος